menu-bg-blanco.png

Wat is het Nationaal Integratiediner?

Een Nationaal Integratiediner is een kleinschalig diner waarbij collega's zelf koken en elkaar beter leren kennen. Het is een feestje om te organiseren en om voor uitgenodigd te worden. Lekker eten is de basis. Maar de achterliggende gedachte is veel groter. Verschillen tussen mensen leiden tot verschillende inzichten en ideeën. Nieuwe ideeën leiden tot verbeteringen. Daar heeft iedereen baat bij. Het Nationaal Integratiediner wil onze maatschappij beter maken. Niet polariseren, maar samenwerken.

 

De geboorte van het idee

Het idee van het Nationaal Integratiediner is in 2011 geboren bij Asito. Asito heeft meer dan 90 nationaliteiten in dienst. Elke dag weer laten zij zien gezamenlijk een topprestatie te kunnen leveren, ondanks alle verschillen tussen deze mensen. Ondanks, of juist dankzij? Wij denken het laatste. Daarom nodigen wij alle organisaties uit om zelf ook een Nationaal Integratiediner te organiseren. In 2012 deden er 7.000 mensen mee. Doe ook mee en help het initiatief te groeien en de boodschap van diversiteit nog krachtiger te maken. Zo maken we Nederland beter. Doe je mee?

 

Het begin: pre-diner mei 2012

 

 

'Eten brengt mensen samen. Waar eten is, is het gezellig'

Vionette, deelneemster Nationaal Integratiediner

Manifest

Wij denken dat de verschillen tussen mensen bijdragen aan succes. Op heel veel plaatsen is elke dag weer te zien dat deze verschillen topprestaties tot gevolg hebben. Dit willen we uitdragen. Het Nationaal Integratiediner is een beweging van mensen die deze overtuiging delen. Mensen die samen Nederland een stukje beter maken.  Bij een beweging hoort een Manifest. Dit is de manier waarop wij tegen onze maatschappij aankijken. 

 

De volgende stap

We hopen dat we je enthousiast gemaakt hebben voor het Nationaal Integratiediner. Er zijn verschillende manieren om een bijdrage te leveren aan dit initiatief. 

Lees meer>> 

 

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom het Nationaal Integratiediner? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief.

klikhier.png
Vorige edities

10-10-14: The day after....

07-10-14: Woohoo nog 3 dagen!

23-09-14: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11.000! 

11-09-14: Nog Maar Vier Weken tot het NID

01-09-14: Aan ideeën geen gebrek 

08-08-14: Nog Maar Twee Maanden! 

Direct aanmelden

Doet jou organisatie mee met het Nationaal Integratiediner? Meld je nu aan en wij nemen contact met je op om je verder te helpen.

klikhier.png

Information in English

AmericanEnglishFlag.jpg

dowload het NID lied

Klik hier

Delen met je vrienden!

 

 

 Disclaimer