menu-bg-blanco.png

Schoonmaker en directeur gaan samen aan tafel voor meer verbinding op de werkvloer

Startschot Nationaal Integratiediner: duizenden tafels met verschillende werknemers

 

Nederlandse topbedrijven gaan samen hun schouders zetten onder het verbinden van culturen in hun bedrijven. Dit doen ze door deel te nemen aan het Nationaal Integratiediner. Diverse bedrijven hebben hiervoor woensdagavond 30 mei een gezamenlijk manifest ondertekend. Bedrijven waaronder Nationale Nederlanden, Schiphol Group, Corio, Ernst & Young en KPMG gaan zich inzetten voor het evenement waarbij duizenden mensen uit verschillende culturen elkaar ontmoeten. Tweesterrenkok Moshik Roth van &samhoud places zorgde voor een spetterend kick-off diner met een menu geïnspireerd op ingrediënten uit diverse culturen. Het doel van het Nationaal Integratiediner is om op woensdag 10 oktober in heel Nederland maar liefst 5.000 dinertafels te ‘vullen’. Uiteindelijk wil het Nationaal Integratiediner zo bijdragen aan duurzame verbindingen op de werkvloer. Initiatiefnemers van het diner zijn de bedrijven Asito en &samhoud.

 

Door deel te nemen aan het Nationaal Integratiediner kunnen organisaties bijdragen aan het positief inzetten van de aanwezige culturele diversiteit. Ron Steenkuijl, commercieel directeur Asito: “ Bij Asito werken 10.000 mensen van meer dan 90 nationaliteiten. We laten dagelijks zien dat we met zo’n diverse groep elke dag een topprestatie kunnen leveren. Niet ondanks de verschillen, maar dankzij. “ Salem Samhoud, directeur van &samhoud is het hiermee eens. “Wij geloven in de kracht van diversiteit en complementariteit. Samen eten zorgt voor verbinding tussen medewerkers. In ons land moeten we niemand uitsluiten en moet alle creativiteit worden benut”.

 

Deelnemende organisaties

Deelnemende bedrijven organiseren onder de koepel van het Nationaal Integratiediner hun eigen diners waarbij personeelsleden met uiteenlopende achtergronden elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Hierbij dineren werknemers met verschillende culturen en hiërarchische posities samen op kantoor, bij medewerkers thuis of op centrale locaties. Organisaties die op dit moment hebben aangegeven mee te doen zijn onder andere KPMG, Ernst & Young, Schiphol Group, Corio en Nationale Nederlanden. Ook andere geïnteresseerde bedrijven kunnen meedoen en zullen worden voorzien van alle benodigde informatie en middelen om de diners te organiseren. Zij kunnen zich aanmelden via www.nationaalintegratiediner.nl.

 

Nationaal Integratiediner

Het Nationaal Integratiediner wordt gehouden op woensdag 10 oktober a.s. en bestaat uit diners waarbij de deelnemers praten over elkaars culturen. Diners kunnen plaatsvinden bij collega’s thuis, op de werkvloer en regionale hotspots. ‘Proef de kracht van het verschil’ is het motto van het Nationaal Integratiediner van 2012. Tijdens het evenement komt dit volop tot uiting. Het doel is om dit jaar tienduizenden mensen met elkaar in verbinding te brengen aan 5.000 tafels.

 

lancering

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom het Nationaal Integratiediner? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief.

klikhier.png
Vorige edities

10-10-14: The day after....

07-10-14: Woohoo nog 3 dagen!

23-09-14: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11.000! 

11-09-14: Nog Maar Vier Weken tot het NID

01-09-14: Aan ideeën geen gebrek 

08-08-14: Nog Maar Twee Maanden! 

Direct aanmelden

Doet jou organisatie mee met het Nationaal Integratiediner? Meld je nu aan en wij nemen contact met je op om je verder te helpen.

klikhier.png

Information in English

AmericanEnglishFlag.jpg

dowload het NID lied

Klik hier

Delen met je vrienden!

 

 

 Disclaimer